Ανακαλυψτε τις εξαιρετικες ιδιοτητες του Καροτελαιου!

Πλούσιο σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, το καροτέλαιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Αποτελεί σύμμαχο της επιδερμίδας καθώς θρέφει, επανορθώνει και προετοιμάζει το δέρμα για την έκθεση στον ήλιο και το μαύρισμα . Ακολουθήστε τις συμβουλές μας , για να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Πλούσιο σε βιταμίνη Α και βήτα-καροτίνη, το καροτέλαιο είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό.
Αποτελεί σύμμαχο της επιδερμίδας καθώς θρέφει, επανορθώνει και προετοιμάζει το δέρμα για την έκθεση στον ήλιο και το μαύρισμα .
Ακολουθήστε τις συμβουλές μας , για να το χρησιμοποιήσετε σωστά.

carot-oi-elmeliabio-blog

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φυτικού ελαίου, αιθέριου ελαίου και ελαίου εμποτισμού;

Αιθέριο έλαιο, φυτικό έλαιο, έλαιο διαβροχής , πώς να διαχωρίσετε αυτούς τους τρεις διαφορετικούς τύπους ελαίου που δεν έχουν ούτε τις ίδιες ιδιότητες ούτε τις ίδιες εφαρμογές;
Κάναμε την ερώτηση στην Ketty Orain-Ferella, ειδικό βοτανολόγο και να τι μας απάντησε:
«Ένα φυτικό έλαιο λαμβάνεται μέσω ψυχρής πίεσης μιας πρώτης ύλης για να ληφθεί το λάδι. Για παράδειγμα, οι ελιές συμπιέζονται για να γίνει το ελαιόλαδο ή τα αμύγδαλα για να γίνει το γλυκό αμυγδαλέλαιο. Το τελικό προϊόν αποτελείται από το 100% του ακατέργαστου προϊόντος», εξηγεί η ειδικός.
«Ένα έλαιο εμποτισμού λαμβάνεται με τη διαβροχή ενός άλλου συστατικού σε καθαρό έλαιο το οποίο στη συνέχεια φιλτράρεται (π.χ. καρότα, άνθη καλέντουλας, μαργαρίτες). Χρησιμοποιούμε αυτή τη διαδικασία όταν το ακατέργαστο προϊόν δεν παράγει λάδι από μόνο του, αλλά θέλουμε να αποκομίσουμε τα οφέλη του», συνεχίζει.
Και αυτή ακριβώς είναι η περίπτωση του καροτέλαιου, πρόκειται για ένα καθαρό έλαιο διαβροχής .
Διαβάζοντας τη λίστα των συστατικών, θα μάθετε ποιο λάδι χρησιμοποιήθηκε ως βάση για αυτή τη διαβροχή, συνήθως είναι το ηλιέλαιο.
Τέλος, το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται με απόσταξη στον ατμό των σπόρων του Daucus carota var.Sativa, το καλλιεργημένο δηλαδή καρότο.

ελαιο-καροτο-elmeliabio-blog

Καροτέλαιο: πρωταθλητής αντιοξειδωτικών!


Ο πλούτος του φυτικού ελαίου καρότου προέρχεται κυρίως από την υψηλή περιεκτικότητά του σε βήτα-καροτίνη, που ονομάζεται επίσης προβιταμίνη Α και η οποία είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. Βρίσκεται κυρίως σε φυτά με πορτοκαλί χρώμα.
Στο καροτέλαιο βρίσκουμε επίσης λινολεϊκό και ελαϊκό οξύ, άρα καλής ποιότητας λιπαρές ουσίες.
Καροτέλαιο: για υγιές δέρμα
Ποιος δεν έχει ακούσει την διάσημη φράση : «Φάε καρότα, κάνουν καλό στο δέρμα».
Όπως εξηγεί η Ketty Orain-Ferella, «το έλαιο καρότο θρέφει το δέρμα, του δίνει μεγάλη ελαστικότητα ενώ χαρίζει μια πολύ φυσική υγιή λάμψη».
Μην φοβάστε, δεν κινδυνεύετε να αποκτήσετε πορτοκαλί επιδερμίδα, αλλά μόνο ένα πολύ όμορφο και διακριτικό μαύρισμα!
Το φυτικό έλαιο καρότου είναι ιδανικό κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα, όταν ο ήλιος λείπει και είναι υπέροχο το καλοκαίρι για να ενισχύσει και να παρατείνει το μαύρισμα σας.
Μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο αλλά και σε όλο το σώμα, σε καθαρή πάντα επιδερμίδα.
Μια άλλη εξαιρετική αρετή του καροτέλαιου είναι οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
«Είναι λοιπόν ένα πολύ καλό φυσικό αντιρυτιδικό γιατί προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για την κυτταρική γήρανση», διευκρινίζει η βοτανολόγος.

carot-oil-elmeliabio-blog

Καροτέλαιο: σύμμαχος της επιδερμίδας ενάντια στις αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου

Προσοχή, είναι επιτακτική ανάγκη να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο με ένα αντηλιακό προσαρμοσμένο στον τύπο του δέρματός σας και με υψηλό δείκτη προστασίας.
Ωστόσο τίποτα δεν σας εμποδίζει να μεταφέρετε ένα μπουκάλι καροτέλαιο στην τσάντα θαλάσσης!
«Το καροτέλαιο, σε αντίθεση με ορισμένες πεποιθήσεις, δεν προστατεύει από τον ήλιο και τα ηλιακά εγκαύματα.
Από την άλλη, ο πλούτος του σε βήτα-καροτίνη προετοιμάζει το δέρμα για την έκθεση στον ήλιο , προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα «αυτομαυρίσματος» και συντελεί στην καλή ενυδάτωση και την παράταση του μαυρίσματος», διαβεβαιώνει η ειδικός.
Εμείς να προσθέσουμε ότι θα ενεργοποιήσει και τη σύνθεση της μελανίνης που είναι υπεύθυνη για το μαύρισμα.
Για να δεκαπλασιαστεί η αποτελεσματικότητά του, η Ketty Orain-Ferella συνιστά τον συνδυασμό του με λίγο λάδι αβοκάντο, το τελευταίο όχι μόνο έχει αντιρυτιδική δράση αλλά κυρίως προσφέρει επιπλέον προστατευτικές ιδιότητες.
Ο ήλιος οξειδώνει τα κύτταρα του δέρματος ακόμα και το χειμώνα. Επομένως, η ενσωμάτωση λίγου ελαίου αβοκάντο στην καθημερινή περιποίηση ομορφιάς βοηθά στη διατήρησή μιας όμορφης επιδερμίδας.

Καροτέλαιο, χρήσιμο και για τα μαλλιά;

Όλα τα έλαια κάνουν καλό στα μαλλιά γιατί θρέφουν τις ίνες της τρίχας. Επομένως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρότου στα μαλλιά για να επαναφέρετε την απαλότητα και τη λάμψη, ειδικά εάν είναι θαμπά ή ξηρά.
Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στις άκρες ή σε όλο το μήκος, να αφεθεί για λίγη ώρα και στη συνέχεια να λουστείτε.
Για τα μαλλιά, ωστόσο, η Ketty Orain-Ferella προτιμά να προτείνει καστορέλαιο «που θα τονώσει την ανάπτυξη», ή λάδι καρύδας που παραμένει ένα must προϊόν για όλα τα μαλλιά και ιδιαίτερα για τα ξηρά .

Πώς να φτιάξετε μια σπιτική περιποίηση ομορφιάς με καροτέλαιο

Είναι πολύ εύκολο να φτιάξετε μια περιποίηση στο σπίτι από καροτέλαιο.
Για μια αντιρυτιδική θεραπεία, μπορείτε, για παράδειγμα, να αναμίξετε λάδι καρότου με λάδι άγριοτριανταφυλλιάς, το οποίο είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρικής γήρανσης.
Μια άλλη δυνατότητα είναι να φτιάξτε μια μάσκα με λάδι αβοκάντο, καροτέλαιο και μια νότα από λάδι άγριοτριανταφυλλιάς. Ο ιδανικός συνδυασμός για την ανάπλαση του ξηρού και θαμπού δέρματος με 100% φυσική καλλυντική περιποίηση.
Καλοκαίρι ή χειμώνα, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το καροτέλαιο ως βάση κάτω από το μακιγιάζ σας για υγιή λάμψη!


Πώς να επιλέξετε το σωστό καροτέλαιο;

Σε αυτό το ερώτημα, η ειδική βοτανολόγος είναι απόλυτη: «Συνιστώ ενα βιολογικό έλαιο, χωρίς πρόσθετα». Ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο είναι αυτό της συσκευασίας: «Προτιμότερο είναι να επιλέξετε ένα βιολογικό λάδι που πωλείται σε αδιαφανές δοχείο και όχι διαφανές. Το καροτέλαιο οξειδώνεται αρκετά γρήγορα στο φως, για να διατηρήσει όλες τις αρετές του, καλύτερα να το διατηρήσετε στο ψυγείο και όχι πάνω από έξι μήνες»καταλήγει η Ketty Orain-Ferella.

Στην Elmelia.bio® έχουμε εξασφαλίσει ένα 100% βιολογικό αγνό παρθένο έλαιο καρότο που παράγεται μέσω διαβροχής φρέσκων οργανικών καρότων σε οργανικό έλαιο ηλίανθου που δεν υπόκειται καμία χημική επεξεργασία.
Επιλέξτε το και οργανώστε το νεσεσέρ των διακοπών σας !

© Elmelia.bio® All rights reserved
©Aπαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς γραπτή άδεια ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner